gdm on diet

jagung rebus semata2 without letak garam/marjerin/susu, ok ke utk ibu2 yg ade gdm?#ingintahu

2 Các câu trả lời

depend on berapa kali nak makan jagung rebus tu. sy pon gdm on diet juga, pernah jumpa dietitian, dia pernah cakap, nak makan apa pon boleh. asalkan berpada2, especially bila ada gdm. kuih manis2 still boleh ambik, tapi sebiji dua je dah cukup. and tak boleh hari2. sama jugak macam jagung rebus. kalau nak makan sekali tu je sebab mengidam, boleh je. kalau hari2 makan jagung rebus, yg tu memang cari penyakit.😂

3y trước

dont be too harsh on yourself masa pregnant ni. cuma kena control kuantiti je, and u will be fine. tapi 1-2 hari sebelum bsp tu jaga2 makan tu. silap cara, boleh tersangkut tinggi gula. pastu kalau alahan macam tu, try makanan lain2 tapi sikit2. try and error gitu. tapi still kena makan la, takut masuk cerita lain pulak nanti. good luck, mommy!☺️

Sebenarnya, jagung pun manis jugak. Tetapi lebih baik dari nasi/ roti/ kentang. Paling bagus adalah sayur sayuran.