Mengenai kehamilan

Isteri saya lewat haid... Bolehkan suami melakukan hubungan intim bersama isteri. Adakah menganggu pembentukan zigot?

3 Các câu trả lời

lewat haid kena test upt dulu lah. kalau positif = hamil. & kira dari 1st day last period tu dah berapa minggu. ada yg ok je bersama awal2 hamil, ada yg tak ok. kena dptkan nasihat doktor dulu. sbb awal2 kalau spotting/bleeding, boleh jadi penempelan/ancaman keguguran.

buat upt dulu. bnyk faktor penyebab lewat period bkn sbb mengandung sahaja. klau kata upt +ve adalah dinasihatkan elak dulu hubungan kelamin kerana kandungan masih fragile lg kerana ada jgk kes gugur sbb bersama di awal kehamilan.. seterusnya dapatkan nasihat doktor

test upt dlu