37w6d tolong bagi tips tak tahan dah stay wad lama2😭😭

isnin pagi 22/4 saya keluar lendir darah, tghari pegi pac bukaan 2cm. balik rumah rasa sakit sangat2 contraction gap kurang 5min dgn darah heavy flow. so malam pegi pac lagi. doc check bukaan 3cm terus warded. sepanjang malam tahan contraction sampai subuh tu tunggu nurse check bukaan. sambil tu pegi mandi dulu lepas mandi contraction slow2 hilang. 23/4 nurse suruh tunggu sakit kuat balik baru pnggil tapi sampai ke malam dan lanjut sampai 24/4 mmg tak rasa contraction langsung dah. ptg 24/4 check bukaan masih 3cm. saya minta nak balik dulu tp doc tak bgi sbb doc plan 25/4 nak bagi masuk lb bagi ubat cepat bukaan (induce) sbb doc risau darah pun dah keluar banyak tiap hari. tapi harini 25/4 doc lain yg round ward & doc tak check apa, just baca report camtu ja. check bukaan pun taknak & suruh tunggu jugak sampai sakit or tunggu esok 26/7 untuk plan lain😭 sedih sangat ingat harini ada la plan untuk saya tp doc harini taknak bantu. saya dah tak larat berjalan dlm wad, buat squat, senam kupu2 sampai lebam paha n sakit celah kangkang tp takda progress jugak. tolong bagi kata2 semangat dan tips mcm mana nak cepatkan proses bersalin ni🙏🏼

3 Các câu trả lời

mcm kes sy dlu. induce bwh tu tp bukaan hingga 3cm sj tp hilang. then doc suruh nurse buat induce drip, alhamdullilah contraction trus menjadi dlm masa bbrpa jam sy bersalin. sis sabar dlu ya... jgn tkut pada induce... induce lg bgus bantu cptkan bukaan... drpda kita tunggu2 yg natural pain tu...

3t trước

tq sis atas doanya. saya dah selamat bersalin 26/4 pukul 2 pagi🤭 lega sangat rasaaa hahaha

Semoga Allah permudahkan segala urusan bersalin sis, InsyaAllah ada masa sis buat solat hajat dan baca surah Maryam dan surah Yassin byk kali, InsyaAllah semoga cepat bukaam rahim sis senang baby lahir sihat dan sis sihat, aamiin.

3t trước

aminn terima kasih sis doakan saya🥺🫶🏼🫶🏼

sama la kes kita Ni