bayi posisi melintang 36week

isnin 19hb 2022 ni saya ada temujanji pakar untuk betulkn kedudukan bayi yang melintang..ada sapa tak ibu² yg ada pengalaman ,boleh tak share mcm mna docter lakukan,cemas takut juga ni...biasanya boleh ke bayi pusing pada kedudukan yg normal.?? dan nak tanya klu nak mengurut bidan kampung adakah risiko pada kandungan..#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

8 Các câu trả lời

saya 36w kk refer hospital. tapi sebab saya nak bersalin kat kelantan, kk tmpat saya tu buat surat bgtau keadaan baby saya . so bila dah balik kelantan ( rumah mertua ) , time 36w4d, kk area rumah mertua ni suruh tggu 37w. setahu saya 37w takleh buat apa dah 😌. kita pun tggu laa. pastu sebab masih melintang, kena warded , 4hari 3 malam. elok je dia kepala kat bawah cuma tak masuk laluan je lg. lepas discharge esoknya appointment kk, gi kk melintang balik 😌. kena refer hospital semula. hospital bg tarikh untuk jumpa pakar time 38w4d ni . maybe czer sebab still tak masuk laluan lg ni. tambah pulak masa gi kk lepas discharge tu, sample keputihan dah keluar , and positive GBS. So now walaupun saya tak nak czer, saya kena redha je lah . better jangan guna bidan kampung sebabnya dulu dan sekarang dah lain 🤗 better try ecv dulu, kalau ecv fail, try buat lg sekali. if fail jugak, sis redha je lah kalau kena czer pun . bidan kampung ni, kalau dia urut, dia tak tau pun samada keadaan baby lepas dia buat. kalau terbelit ke, baby lemas ke, atau ada bahaya kat baby ke. kalau kat hospital atleast doktor pantau lepas tu , pakai ctg , scan dll 🤗 if something happen, boleh terus diselamatkan .

2y trước

kalau czer, sis kena bersedia daei segi mental. macam saya, saya tak bersedia sebab saya nak normal , tapi sebab laluan tak terbuka walaupun dah induse, terpaksa emergency czer 😂 sebab lepas czer, banyak ubat kena makan, kena cucuk ubat cair darah lg, luka jahit czer pun kena jaga. dan lain2 lagi.

anak ke4 Sy baby sonsang Dan buat ecv masa 37w x silap..doc akan cucuk ubat dulu utk kendurkan urat rahim,sekali pusing je alhamdulillah dh posisi kepala kebawah..klu sekli pusing tak berjaya doc takkan paksa..akan czer juga kalau x berjaya doc kata.. mcm mak Sy mengurut juga tp mak Sy kata better pergi spital lebih pakar sbb lepas pusing baby doc akan pantau jantung baby dlu sblm kita balik..

2y trước

bersalin normal awal sehari je dari due.. tp baby Sy x lama 3 hari je sbb dah telan najis masuk paru2..

due kite beze shri saye 8/1 songsang jgk bru scan klmaren songsang .. luse bru scan kk seram je rse part kne refer utk ecv tu 31w scan kk songsang 33-35w tiao mnggu scan swasta elok kbwah skli 36w scan swasta songsang balik https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 group hamil 2023

2y trước

sama la 8/1 .. 3xkli scan di swasta baby kedudukan oke di bawah.. pstu daa pindah kt KK.. 36w scan baby kepala duk kt atas.. hari Khamis ne saya kena pergi Hospital daaa... nk pusing baby, harap² la semua akan baik² saja ... Insyaallah...

saya 22hb ne masuk hospital daa, SBB baby kepala di atas..xtau nk kata apa, SBB scan sblum ne oke je kepala di bwah.. tapi masuk 36w ne tiba² kepala dia atas ... laju ja jantung dengar kepala baby kt atas..

2y trước

saya rasa la baby akan pusing semula jua tuu.. rajin² saja jalan selama 30mnt , pstu tdo kena mengiring.. ke kiri .. innsyaallah bgtu la saya buat Baby kembali ke posisi asal.. atau pun awk berenang , laa

jgn mengurut puan, boleh risiko pda keduduksn uri. tggu next scan mcm mne. Apa apa refer pkar.

semoga dipermudahkan segala urusan bersalin nanti ye. aaminnn ya mujib..

moga dipermudahkn urusan bersalin nanti ye sis..

sama dgn sy sis..appointment pakar 19/12

2y trước

oo.sy due 7.1..