Assalamualaikum just nak tanya, mommy2 start solat menggunakan kerusi week ke berapa? just nak tahu🥰

9 Các câu trả lời

Anak first 8-9bulan masih boleh solat berdiri tapi selang seli dengan duduk. Betul ii tak larat baru duduk. Tambah pulak dengan perut kita makin besar kan. Anak 2nd ni 5bulan dh pakai kerusi sebab selalu sangat sakit pinggang. Punggung pon berdenyut ii bila nak bangun dari duduk antara dua sujud🥲🥲🥲

2mo trước

Aamiin. Moga sis pon sama💪❤️

bismillah... saya solat guna kerusi sewaktu 5-12 minggu.. dan sambung semula guna kerusi kandungan 25 minggu... awal tu sbnya setiap kali rukuk saya nak muntah.. dan kandungan 25 keatas ni sbb tak boleh dah nak rukuk dan sujud...area kawasan pinggang sakit sangat ... dan perut erkkk terlebih kedepan 😅

2mo trước

haah ni betul awal awal masa morning sickness saya solat duduk bersila sbb duduk tegak atas kerusi pun pening lalat rasa mcm nak jatug

sis,kalau xde pape halangan better solat biasa.. anak 1st sy solat duduk..mmg bukaan x cantik kene emergency czer..kalini dah 32 week sy mmg nekad solat biase anggap exercise + bantu bukaan nak bersalin nanti..manje2 nanti nk teran payah

sy start 25minggu tpi 2minggu je sy solat atas kerusi stakat ni sbb sakit sendi kaki & lutut masa tu.lps beli protect lutut & kaki warna biru tu dekat ecoshop...skrg alhamdulillah blh solat mcm biasa.. kandungan pun dh 29minggu skrg ni

2mo trước

Alhamdulillah semoga sentiasa sihat sis 🤲🏻❤️

Saya masih lagi solat biasa. Dah 30 weeks. If takde apa badan okay rasa takde masalah kit solat biasa. Nanti membantu juga untuk bukaan bila nak bersalin . In shaa Allah. Masa anak pertama sampai nak bersalin masih solat biasa.

2mo trước

baik sis.. tq so much atas perkongsian🥹🤲🏻❤️

saya msuk 34 start solat duduk..sebab tak leh nak sujud perut koiii besar n tekanan dekat lutut utk bangun dri sujud

2mo trước

betui saya pun rasa sakit lutut n urat tu plus tekanan dkt perut time sujud .. perur membesaq dgn laju ja makin hari🥺

Saya masuk third trimester terus pakai kerusi. Memang tak mampu dah nak sujud lama2. Kerap pedih ulu hati.

waalaikumusalam, saya start 20w lepas leaking ketuban.. takut nak solat berdiri rasa ngilu je 🥹

2mo trước

faham 🥺semoga sis sihat selalu & tq sis sudi kongsi🥰

sy 31w.. solat mcm biasa.. klu terlalu penat aje, bru solat duduk..

2mo trước

betul skrg saya pun mcm tu. hopefully larat aminn tq sis sudi kongsi🤲🏻❤️