Hi ibu2,sy bru 6 mggu,agak2 kalau scan boleh nmpak tak.sblum ni scan tak nmpak.Bku pink buat bila ye

9 Các câu trả lời

Sis tggu lg 2w inshaa Allah leh nmpk jantung kelip2 da time tu.. klu scan skng nmpk kantung je sis.. lpas tu buku pink plak nnti da 9w boleh g buat.. jgn lebih dr 12w ye sis.. g walk in sj.. seeloknya g 9w utk x bazir masa g 2 3 kali.. bawak suami skli sng suami nak ambik drh.. sekali jln

8mo trước

Yaa.. tiap kali pregnany kena bwk suami 😁

6minggu nmpk dah.. sy dh nmpk janin kecik.. 7w bru nmpk jantung.. blh scan sis.. sy buat buku pink bru je smlm..9w5d, sy call dlu msa kandungan 7w wktu dh nmpk denyutan jantung..dia bagi tarikh appointment ny smlm..

saya scan genap 7week, nampak dalam kantung tu ada janin kecik je macam bentuk kacang 🥰 buku pink selalunya 12week baru bukak, but kena call KK daearah awak kena set appointment untuk buka buku pink

hi sis. sy cdg kan walk in kk dulu/call, dpt kan tarikh appointment untuk buka buku pink. baru 6w kira masih awal lagi. 10w keatas da boleh buka buku pink. da boleh scan dan dgr denyutan jantung baby.

Saya dulu 6 weeks scan nmpk kantung je. 8 weeks baru dpt dgr jantung baby dan bermula lah alahan yg teruk sampai 4 bulan. Buku pink 9- 12 weeks dh boleh buat. Saya buat masa 11 weeks.

8mo trước

Tahniah sis. Saya pun 1st baby. Tapi saya week 6 sudah buka buku pink. Mungkin saya maternity age. Jadi doc kasi buka awal. Itu masa pun week 6 scan tak nampak kantung lagi. Doc kata dia main sorak-sorak. 2 hari lepas week 8 pi scan akhirnya dah nampak kantung & ada heartbeart. Sekarang saya kena kerap 2 minggu check-up kerana saya anemia sebelum & selepas puasa. Alamak!

Alhamdulillah.. tahniah sis. awal2 ni ada yg nampak ada yg x nampak. nanti buku pink leh bukak sblom 12 minggu... kalau lebih dia panggil late booking. membebel la sket nurse.... hehe...

kalau scan awl2 takut tak nampak lagi, buku pink paling lewt 12w, tapi sisntry call kk mse 8w nnti, sbb nk buat buku kena buat appointment .

Boleh scan tp jangan kecewa kalau tak nampak. Tunggu dulu la sampai 8-12w

8mo trước

saya scan haritu masa 8w tak nampak apa2. doc ckp mungkin baru 6w mcmtu normal kalau tak nampak apa2. tp ada org 6w dah nampak kantung. awak pergi scan lagi 2-3w lah better tak kecewa nanti mcm saya nak kena pergi scan lagi huhu

buku pink buat sblm 12w