hi spe yg due 18/8 ada yg da bersalin tak ? sya masih menunggu tanda2 nk bersalin 🥹

11 Các câu trả lời

Salam. sister2 yg tggu hari nak bersalin, sy doakan semoga dipermudahkan segala urusan bersalin dan semoga baby keluar dengan selamat sebelum due date..Aamiin. sy baru bersalin 30/7 tuhari, DD 8/8. Dalam semua anak, ni la yg paling lambat bersalin 39w. mulanya sy pun takut gelisah semua sbb anak2 lain 36-37w dah bersalin. what i did was, i and husband usap perut and borak dgn baby cakap suruh keluar baik2 sebab dah smpai waktunya. Kadang betul kata org, klau ibu tu sendiri ada kata jangan keluar dulu ummi banyak kerja lagi nak setelkan, mesti baby tu tak keluar lg. so tenangkan hati, lupakan semua bz kerja ke apa, cakap elok2 kat anak, keluar ya syg, jgn sampai over due date. husband pun kena borak ngan baby. Sy mmg bz sgt kerja, tp bila sy perasan esoknya dah nak masuk 39w. sy stop semua kerja even thru phone skalipun, and Alhamdulillah tengah malam sakit2 contraction, tp boleh tahan, pegi hospital 4.30am, 4.58am masuk LR, 5.13am keluar la babyboy yg semangat..jgn lupa zikir Nabi Yunus sentiasa kat mulut tu.

11mo trước

rasanya betul sis sbb sllu ckp dngn bby kluar ikut due tau , tnggu ayah cuti kerja baru bby kluar 🥲 ni tngh pjuk² mnta dia kluar jngn overdue tknk kene induce , terimaa kasih sis bgi tips smoga sis n bby sihat2 selalu .

saya pun edd 18/8 tapi kena warded 2/8 sebab gdm.. tapi baby keluar 7/8 lepas kena induce belon, keluarkan belon balik sebab tak jatuh n kena paksa pecah air ketuban.. bukaan 7cm dah tak tahan nak meneran and finally keluar baby girl.. tapi ada jahitan dalam n luar.. semoga awak selamat bersalin n baby sihat.. doakan baby saya.. dah 12 hari masih kuningnya tak hilang n susu badan kurang.. semoga semuanya dipermudahkan.. amiinnn

11mo trước

smoga sya dpt bersalin normal jug mcm awak , bby msih selesa dlm perut , da dpt tarikh serah diri 24/8 🥲 awk try susu s26gold sbb msa ank first ank kuning tnggi try susu trus turun , smoga awk n bby sihat2 selalu . aaaminnn2 ❤️

Hi sis, EDD kita sama! Saya masih belum ada tanda bersalin. So far malam susah nak tido sebab macam gelisah, serba tak kena. Ari-ari kerap sakit, kerap kencing, pinggang sakit kadang-kadang, makan asyik membuang je tapi bukan cirit birit. Semoga dipermudahkan urusan kita! Saya pun tak sabar nak baby keluar dah 😅 menunggu hari ni lain macam gelisah dia hahaha

11mo trước

yaa sis sakit2 jee tpi tkde tnda lagi , seronok sngt tngok yg da selamat bersalin , last scan jumaat ni smogaa dipermudahkn urusan kitaa sis , excited da ni nk jumpee bby 🥹

due date kita sama ,tapi 14/8 saya dah bersalin sebab baby kurang gerak p hospital langsung kena tahan wad and induce ubat Alhamdulillah anak lahir normal i xada koyak and jahit semoga awak dipermudahkan🤲

11mo trước

sama"🥰

Sama Due kita 18/8. Dah selamat bersalin 27/7 haritu. Semoga urusan bersalin awak dipermudahkan 🫰🏻

11mo trước

alhamdulillah thnia sis smoga sihat sllu ibu dn bby , aaaminnn2 innsyaAlllah

hi sye due 16/8 but da bersalin 2/8 ritu genap 38w 😊,,semoga dipermudahkn urusan ibu2 semua

saya pun edd 18/8 tp xda tanda lgi..semoga kita semua d permudahkn urusan😊

due kte sme sis, tp xde tanda baby nk keluar...😂

11mo trước

tulaa seronok tngok bby orng 🤣

saya pun sama Edd....pun tunggu juga tanda"

11mo trước

aamiin

due sy 19.08..tp dah bersalin 09.08..3.1kg

11mo trước

alhamdulillah thniah sis smoga sihat selalu ibu dn bby 🥰