Baby 2.3kg 36weks 3 day Normal ke tak iye ..scan NIE kira anggaran sahaja kan..4/4 repeat scan lagi.

7 Các câu trả lời

Ada tanya doktor tak? Doktor kata apa? Pengalaman saya, berat baby macam awak tu normal. Sebab saya control berat baby. Saya bersalin 37 weeks, berat baby 2.3kg. Tapi ni untuk saya la. Untuk awak saya tak tahu sebab condition kita during pregnancy tak sama. Mungkin normal untuk kita tapi tak normal untuk orang lain. Seeloknya tanya doktor dan ikut saranan doktor awak. 😊

1y trước

Sama-sama. 🌹

normal awak. betul berat scan hanya anggaran. ada +-. samaada baby akan lahir besar dr yg discan atau pon kecik dr yg discan☺️. mcm sy 1st baby scan masa before msok labour room 3.3kg. baby keluar 3.15kg. 2nd baby scan masa before masok labour room 3.3kg. sama mcm abg dia. baby keluar 3.52kg. mak dia yg terkjot😅

1y trước

betul tu akk Ct zmn skg Klau berat baby kurang 2.5kg akan jadi kes baby kurang berat badan...

Saya 35w 2.78kg, dr kata bsr sikit sbb anggaran 35 tu 2.5 kg. tapi tumbesaran dia ikut minggu. Kena repeat lagi 37 nnti dgn pakar o&g dkt hosp. masa anak first dulu, last scan 3.6 on 38w. tapi bersalin 39w berat baby 3.14 ja. sometimes berat tu blh jd cun, ataupun kecik or besar dr scan. Hihi semoga dipermudahkan.

1y trước

sy 15/4..lagi skg NIE ada gdm + GBS..dgn risau berat baby lgi..sama lah tak sabar nk tnggu baby kluar😊

Sy 40w scan baby 3.1kg.. baby keluar 2.12kg 😅 so far alhamdulillah da 4 tahun perkembangan anak sangat cantik. Yg second baby ni pun scan kecil sebulan dari tarikh due. Da ada sejarah baby sga, jadi doc pantau sahaja asalkan jangan terlalu kecil atau terlalu besar. Semoga baik2 sahaja hendaknyaa

1y trước

Aamiin semoga dipermudahkan segala kita Aamiin 🤲

Pengalaman sy bersalin emergency caesar masa scan 36w 2.3kg, masa 36w6d kena emergency caesar, baby lahir 2.9kg. Hihi..scan tu agak² je

1y trước

Sama² dear..Aamiinn

anak first sy kua 36w3d berat 2.9kg,skang tgh preg ank ke2 nak msuk 38w da tp risau sbb ukuran kepala still 34w :'(

1y trước

semoga dipermudahkan segala urusan kita semua Aamiin yra 🤲

by 40w anggaran 3.1kg ok je tu