Hai mummy semua nak Tanya berapa week ya dah boleh scan nak tau baby Dalam rahim or luar rahim?tq

8 Các câu trả lời

hi sis untuk sahkan sama ada dlm rahim atau luar rahim tvs(check dari bawah tapi xsakit pun) dlm usia 4minggu 6hari dh boleh nmpk kantung dekat rahim..sekurg2nya tau bkn luar rahim..

kalau pergi awal sgt mmg takkan nampak. suggest 8 week ke atas. better 9 weeks sbb dah jadi janin (foetus) boleh nampak anak gerak2. boleh check heartbeat jugak.

Klu nak scan utk tgk baby dlm rahim atau luar rahim, masa 6weeks dah boleh nampak, ituhari sy scan masa 6weeks dah nampak kantung, baby & heartbeat. 🤍

2y trước

Alhamdulillah 🇹 🇦 🇭 🇳 🇮 🇦 🇭 puan 🥰🤲🏻

6 week sbb msih kantung kalau 8 week da ade baby kalau ade kt luar rahim bleh jd pendarahan yg trus, kalau dpt tau awal senang doc nk kesan

Saya pergi scan 7 week dah nmpk sekali dgn dgr dia punya heartbeat. Kalau ikutkan lmp time tu baru 6week tp bila scan dh 7week .

Sy pergi week 7 Day 1 dah nampak janin dan degupan. So okay je Week 7

sya sacn 4w6d dah nmpak kantung...

8w above.