Boleh kah kantung bayi nampak bila scan , pada minggu ke 8 ?

1 Trả lời

Selalunya dah boleh nampak kantung, janin, dan dengar jantung baby bila dah masuk 8 minggu. Tapi pastikan 8 minggu tu ikut size kantung bila scan, sbb kadang anggaran dr last period tu tak betul utk semua orang atas faktor persenyawaan boleh berlaku lebih awal atau lambat dr yg kita sangka. Contoh skrg ni anggaran dah 8 minggu, tapi scan nampak kantung size 6 minggu. Kira normal, boleh tunggu lagi 2 minggu untuk repeat semula