Sy mkn jeruk betik muda dlm jumlah yg sikit, apakah ada kesan terhadap kandungan sy? Hamil 10 minggu

6 Các câu trả lời

Basically masa pregnant jangan makan betik muda sebab betik muda ni boleh trigger uterine contraction. Dan maka itu boleh menyebabkan keguguran.kalau makan sikit tadi, hopefully takde apa2 effect sgtlah. Pantau keadaan rahim. Hopefully takde rasa cramp.

kalau bolee elakkan lepasnie..Tapi kalau xad ap2 lepas makan tuu kira xada ap laa..Kalau risau bolee pergi klinik ye..

kalau perut tak sakit2 atau xde keluar darah okay la kot. pantau selalu ye

Tak berani sy nk makan,

tak apa ,

elakkan