Vitamin D bg ttc?? Please respond jika para ibu pernah consume..

Hi mummy's semua.. Sy nak tanya betul ke Vitamin D elok consume bg ttc dan bg mudah lekat? Sy pernah terbaca 1 posting di salah satu group ttc FB, ada someone share berkenaan vitamin ni. Cuma sy kurang pasti adakah ianya betul atau tidak #ingintahu #TTC

Vitamin D bg ttc?? Please respond jika para ibu pernah consume..
3 Các câu trả lời

doc pun pernah pesan kat saya fish oil dan vitamin D antara suplement yg boleh diamalkan sepanjang ttc. selain tu kene jaga pemakanan juga. kalau overweight usaha utk turunkan berat badan dulu. kalau dah lebih 3 tahun ttc, boleh cek up kt doc kot2 sis atau suami ada masalah lain. semoga sis dikurniakan zuriat kturunan.

Tak pasti untuk TTC. yg pasti Vit D bantu proseskan kalsium. Sy prefer Vit D walk pada jam 9-10am sbb dpt Vit D percuma drpd cahaya matahari 🌻

sy x pernah try