Boleh ke ibu hamil ambil vaksin covid 19..tak bahaya ke ??

31 Các câu trả lời

Ramai juga yang pergi meniggalkn kite lepas besalin sebb covid. Kite ikhtiar.. Setakat ni yg ambil xde risiko atau ape2 yg memudaratkan kn bby dlm kandungan.. Anything please reffer dengan doc masa check up kalau nk lebih kepastian.

So far tak ada side effect dan sy complete 2 dose. Jgn tunggu lama pergi je sebab is akan ambil masa 2/3 minggu utk body kita develop immunity. Lagi pun org Pregnant ni lemah dan lebih berisiko.

sy dpt tahu pregnt Lps second dose vaksin. doc bgtau ok je kalau prgnt ms vaksin. cuma dmm sikit. skrg kita protect diri kita, bru dpt protect anak. ajal maut ditgn tuhan.

3y trước

Yes ,.Lps first dose. 😅 tp tahu Lps second dose.

saya dah settle 2 dose, vaksin pfizer.. Alhamdulillah okeyh ja dose pertama (29week).. cuma dose kedua (32week), demam sehari.. sekarang saya dah 35 week❤

3y trước

semoga ibu dan anak sihat, sy blum dpt lgi vaksin, harap dpt cepat.

boleh je....lagipun elok ambil cucuk vaksin utk ibu hamil...itu Dr n nurse yg ckp....Saya dos pertama ambik ms 30w br je beberapa hr yg lps....dos kedua 25/8 ni.

bahaya lagi kalau tak ambil sis..saya dah ambil vaksin first dose tak demam ke apa cuma pening ja lepas mkn ubat tidur sekjap dah okey baby pun aktif ja

Boleh sis.. Kandungan 14week hingga 33 week bleh ambil vaksin. Saya baru saja terima dos pertama masa kandungan 18 week.Dos kedua pla pada 18.8.2021 .

3y trước

sama la, saya pown dose ke 2 18/8 ni, dose 1 haritu saya baru 15weeks

Ibu hamil disarankan ambil vaksin, jika ada mslh kesihatan akan dirujuk ke pakar kesihatan.. Syukur sya dh bersalin dan dh dpt vaksin msa hamil..

xde mslh kit rasenye.sy dh sttle 2 dose.1st dose ms 15w.alhamdulillah,xde rs ape pn.bby pn aktif mcm biase.mengantuk je lbih 😅😅

saya pun dah complete 2 dos. dos pertama 20w sakit sikit je kat tempat cucuk. dos kedua 23w demam sehari. alhamdulillah okay saja.