Siapa ada pengalaman kena covid time pregnant? Sy pregnant 17 week kena covid pulak😢

6 Các câu trả lời

Tq semua moga sihat2 semuanya.. Teruk gak sy kena kali ni berbanding tahun lepas (tahun lepas x preggy) kali ni sy start dgn muntah2 x boleh mkn langsung.. Hari 2 doc drip air. Hari 2-3cirit birit, hari 3 demam batuk selsema n hilang deria bau n rasa... Tp alhamdulillah hari 5 ok sedikit... Sy minum air kelapa dan utk batuk ambil lemon madu suam...

Saya kandungan 7 bulan masa tu kena covid alhamdulillah kandungan saya sihat.. mula2 kena saya sakit urat belakang tekuk.. doctor nasihat saya banyak kan rehat lepas tu banyak kan minum air..

update mysj, kuarantin di rumah 5 hari. klu demam mkn panadol biasa (500mg sahaja). klu selsema/sakit tekak bancuh lemon madu panas. klu ada appt kk, call misi reschedule balik.

Hi sis sya pun 17w kandungan dan kena covid..tapi covid skrg macam flu biasa saja tidak demam, jadi sya banyak rest dan minum banyak air saja...Sya tidak makan ubat selesma.

9mo trước

Oh sy kena teruk muntah2 ciritbbirit batuk sampai lembik... Masuk air terus...

saya pun tengah kuarantin awak , 20weeks3days kena covid. banyakkan rest je , makan pcm je kalau suhu tinggi sangat. saya harini day 2 dah okay sikit

9mo trước

kuarantin brp hari sis. sis dulu ada ambik booster tak

Saya kena Covid 16 weeks. Now 22 weeks. Memang teruk kena 😒