Boleh terangkan mengenai pengiraan edd? Maksud kira tarikh hari pertama haid terakhir bermaksud?

1 Trả lời

Boleh search di YouTube yg doktor ajar. First day period sebelum sis sedar dah terlewat haid seterusnya.

2y trước

Soalan ni pun sy actually nak tanya juga. Sbb pertama kali sy dtg klinik, doctor tu edd kira daei hari yg sy habis period and esoknya tu adalah hari petama. Lepas tu dtg klinik yg sama kali kedua, doctor lain pula kira dari hari pertama saya period (yg bulan last period tu) so agak confuse. Yg mana betul ni. Hahahah sy rasa yg second betul kan?