Baby kurang aktif??

#ingintahu Hi mommy semua, usia kandungan saya dah 28week sekarang. Tapii kenapa eh? Kekadang ada masa saya rasa baby saya aktif sangat dan ada pula masa dia kurang aktif. Macam hari😔 dia slow je kat dalam perut tk macam kemarin. Yang buat saya risau lagi, sebab saya ni ada kencing manis, saya takut je baby kenapa2 kat dalam tuh. 😔 mommy2 ada ide tak biar baby tuh selalu aktif.. Dan tk slow mcm ni. Tkut je!.. Sorry mommy2 saya tanya ni sebab ni kali pertama saya mengandung 😣 tak dah tempat nak berkongsi cerita selain dengan mommy2.. #tolongbantu

Baby kurang aktif??
2 Các câu trả lời

Normal asalkan dapat rasa & kira dia punya kick. Also reminder, jangan post gambar baby bump etc; dalam ni. Sebab dalam apps ni bukan semua perempuan, ada lelaki jugak. And nowadays pon bahaya share gambar nampak bentuk badan ni, ada lelaki yang fetish dengan orang pregnant. Hati2, risau gambar jadi bahan dalam group lucah

Kena kira gerakan baby. 9pagi hingga 9 malam. Cukup tak 10 kali gerak. Kalau cukup okay je