Ada x sesiapa mcm saya... Morning sickness memalam.. pagi2 siang ok ja. Mlm baru rasa pening2 sikit

14 Các câu trả lời

Ibu perlu cukup rehat ya. Cukupkan minum air masak. Kalau pening boleh sapukan minyak angin tepi dahi ya. Elakkan banyak tengok henfon lama Tengok henfon lama pun punca rasa pening dan loya. Kalau pening sgt boleh makan panadol biasa ya untuk kurgkan pening. Panadol actifast jangan sebab dos tak elok untuk ibu mengandung sebab tinggi dos.

2y trước

baik.. thank you

bahagianya time tertentu ja pening. saya alahan hari tu sepanjang hari 😅. sabar jela fikir janji kandungan sihat. malam nak tidur selagi tak muntah 1 round berjaga la saya. dah muntah baru ok boleh tidur. biasa la macam macam kan perihal mengandung ni. lain orang lain rasa. even lain anak lain pengalaman.

sy morning sickness x kira masa. kalau dah rasa mual mmg akn muntah. bnykkn berehat sis & seboleh nya amalkan pmknn sihat sbb masa ni kita x dpt memilih mknn sngt sbb morning sickness & bnykkn minum air tuk elak dehydration.

2y trước

tulah...xlalu nak mkn tapi lapar sgt. paksa mkn jgak

ye, sy sama macam awk. pagi ok blh mkn mcm2 tapi bila tenghari start xlarat smpi mlm, loya2 muntah. mcm tu la hari smpi kandungan skrg 11minggu.

2y trước

saya sekarang 8w tapi pening xla teruk sgt. mild jaaa. boleh tahan laa ☺️

saya cam ni la. mlm teruk rsa mual tu tp siang2 tak pula. terbalik dgn ank pertama. Dulu siang2 morning sickness tu dtg mlm okok pula

Sme laa.. bila mlm je tekak tros rse loya & perut kembung smpai susah nk tido mlm..padahal kandungan dh msok 5bulan dh..😅

2y trước

lahh sya ingt sya sorg je mcm tu hahaha. smpai nk tido tu kena pksa. klaw x smpai ke pg la x tdo tu hehe

kite same..klau mlm x blh tido..dlm tgh nk lelap tu datang mnyembur muntah..padan ulang alik tandas..siang hari blh thn siket

2y trước

saya xteruk sgt la. mild ja pening2 tu. tapi tekak kerap loya kalau pikir bnda manis2. xmkn lagi. baru pikir dh loyaa 🤣

saya dulu masa trimester pertama mmng kerap pening mntah memlm...siang ok je...skrg dh 21w...dh ok dh

Sy dlu mcm tu sis 😀 nama je morning sickness Tp boleh terjadi pd waktu malam

Saya pun petang ke malam baru start meloya 🤣