Salam semua sy nk tanya maksud lightning croth tu apa ya ? Tanya nak tahu...😅

1 Trả lời

Lightning crotch mcm sakit cramping or rase mcm ngilu2 kat vagina disebabkan baby dah mula engage kepala menekan kat bwh, selalu tak lama rasa dia, beberapa saat selalu berlaku in third trimester. Tp kalau rasa acap kali dan dekat2 antara satu sama lain tu dah tanda nak bersalin ye.. kalau ada tanda2 lain sekali mcm air ketuban pecah, cirit birit, pendarahan, pergi hospital.