Assalamualaikum semua,saye nak tanya Klau nak buat ujian kesuburan boleh pergi hospital ke?

7 Các câu trả lời

Ke KK dulu. Kat KK boleh buat ujian darah, hormon , urine, air mani (KK bg tabung utk keluarkan air mani di rumah, patient yg hantar sendiri tabung sample tu ke hospital.) Result, doktor KK yg akan buat penilaian, lepas tu KK refer ke hospital.

Rasanya kena pergi kk dulu. Inform je dekat kaunter nak buat test kesuburan, then jumpa doc utk dapatkan referral letter baru pergi hospital. Tapi kalau awak nak buat swasta mcm kpj boleh terus walk in hospital.

Untuk buat ujian kesuburan dekat kerajaan usia perkahwinan kena 2 tahun ke atas kalau 2 tahun ke bawah lps proses smp ke hkl nnt mereka akan letak ke waiting list mereka utamakan yang 2 tahun ke atas dlu

time sy ri tu buat kat lab .. suami sy buat kat situ je .. gov mmg kne tggu sikit .. time sy ri tu dl rm150 kot .. da lupq lak

refer kk dlu .nnti doc bg surat refer ke hsptl..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Boleh ke klinik kesihatan dulu untuk dapatkan referral letter

refer kk dlu