Ada ke dh msuk 14 mggu, tpi perut xnmpk sngt..?risau pulak...

14 Các câu trả lời

Sy pun 14w skrg perut mcm biasala mcm dh 5m ni anak ke 3, tp dr anak 1st mmg sy sejenis yg x boleh sorok kalau pregnant perut cpt membesar. Sy x tggi x berisi H150,W49kg(sblm pregnant) so kecik & kurus la jugak tp bab pregnant x boleh sembunyi sgt dh nk masuk bulan ke 3 dah nmpk sgt 🤦. Saiz perut x kisah la mcm mana pun,janji check baby sihat,saiz membesar ikut yg sepatutnya,baby bergerak,boleh dgr heartbeat dia ok, syukur alhamdulillah sabar tggu moment2 indah bergaya dgn baby bump nnt

Stp org keadaan body x sama. Ada yg chubby ada yg skinny. Jd ikut body memasing. Maybe sis katogari skinny jd perut masih x nmpk. Jd x perlu risau ye. As long as perkembangan baby dlm perut sihat kira alhamdulillah 😊

Sy bby twin dah 16week pun x nmpak sngat perut. .padahal dalam tu ada 2 😂🤣 sy dr anak first lg mmng kcik smpai brsalin perut xnmpak

normal sis.. asal kn xde kluar tompokan drh means bby sht.. kdg2 kite akn rse ' quickening' dri bby kite.. tu klau sy la

Nk tanya, knp risau? Tiap org tk sama... Dan usually mmg tak nmpk lg pun. Yg penting bila checkup kndungan sihat, itu shj.

Sya pon baru masuk 14w.. kalau nak tengok dri luar pakaian memang x nmpak lagi.. kalau tengok dari dalam nmpak dah..

tengok pd bdn awk lah.. klau kecik kurus lmbt skit... mcm sy, ni ank no 3 bdn cubby sikit je perut dh nmpk kedepan

Sy pun 15w kalau berdiri blum nmpk bump lg. Kalau duduk bru nmpk. Tggu 20w kot bru nmpk

sy badan berisi juga sikit .. tp perut dah nmpak , seluar dh tk muat 🫂 14 week

Saya lah tu. Huhu. Takpe lah as long as anak sihat lega dah saya.