Saya nk tanya...kenapa cek upt positif samar2 25/4...hari ni g scan msih xnampk...cek clearblue 1-2

6 Các câu trả lời

Kalau pakai clear blue dlm packaging tu ada cara2 nak pakai kan, kalau 1-2 tu bermaksud dlm 3-4 minggu. Baru sangat2 tu, mmg kalau scan pun tak nampak lagi sis, kena tunggu dlm 2 minggu, dlm 6 minggu mcm tu inshaAllah scan dah nampak kantung. Kalau period regular inshaAllah nampak dah nanti.

Up to 5 weeks masih berbentuk gumpalan darah (embryo) Tp 5-6 weeks blh check ada kantung or not tp mmg xnampak bentuk sebagai janin lagi. 8 weeks and above baru nampak janin. Dh 13 weeks above baru dia develop sempurna, tp itupun masih kecik saja. Semoga dipermudahkan segala urusan ya.

1-2w maksudnya baru 3-4w pregnant. kecil sangat lagi untuk nampak apa2 dalam scan. jangan lah gi kayakan doktor2 swasta tu bodoh2 gitu je. seeloknya tunggu at least 8w baru gi scan, kecuali kalau ada simptom2 ancaman keguguran atau sejarah ectopic/repeated miscarriage.

clearblue 1-2 tu bermaksud baru 1-2 minggu persenyawaan, bukan bulan. kalau nk kira drp last period pn baru nk masuk 4 minggu, mmg normal x nmpk apa2.. seeloknya scan 8 minggu keatas baru InsyaAllah jelas kantung & heartbeat baby.

2mo trước

Period masing masing tak sama sis. Dia tengok jugak period cycle. Ada orang period cycle 24 hari. Ada 26 hari ada 30 hari. Lebih 30 pun ada. Period cycle ni memainkan peranan jugak dalam tentukan berapa umur baby. Selalu dah 8w ke atas baru pergi scan. Untuk check keadaan kantung, baby dah ada heartbeat ke belum semua. Kalau scan bawah 8w ni bazir je. Kalau scan 8w ke atas still taknampak apa apa pun usually doc akan suruh datang balik lepas 2 minggu untuk scan balik and check if pregnant luar rahim atau tidak.

tahniah.. pregnant tu mcm sy mula2 samar lepas 2minggu pekat dah line

2mo trước

terima kaaih . insya allah amin

normal sis sbb awal lg..

2mo trước

oke sis . tq