Baby kurang gerak 25week

#ingintahu adekah normal kalau baby 25minggu kurang gerak..maksud saya hanya gerak waktu pagi..n senyap kejap..then malam .baru gerak ckt

6 Các câu trả lời

sy rasa normal la sis. sis dah kena start kira gerakkan/tendang ke belum ya? mcm sy belum lgi. bru 5 bulan lebih. mcm sy ,bby gerak xtentu. kadang tengahari lpastu senyap, then smbung malam. kadang pagi gerak, then smbung petang.. tp mcm sy,sy pastikan hri2 mmg kena rasa gerakan dia. mksudnya yg tendang kuat la.. kalau dia kurang gerak, sy akn usik2 perut ckp dgn dia..

3y trước

Alhamdulillah dah gerak elok. sy rasa normal ..kalau xgerak tu mungkin tido.. yg pasti hri2 kena gerak. kalau langsung xgerak smpai ke malam tu yg bhaya.

Cuba try rekod tiap hari waktu dia aktif. Saya pun macamtu jgk hritu then saya rekod pstu baru sy tahu pattern dia macam mana. Saya assume time tk aktif tu dia tdo je 😂 sbb pagi subuh akan rasa dia gerak. Pagi dalam pukul 10 macamtu pn gerak pstu senyap. Gerak balik time petang pukul 3.

kalau sis keje mgkin xrasa.. means.. sis tgh berdiri atau tgh buat ape2 keje.. bile sis tgh rehat xactive.. baru boleh rasa baby tu gerak.. biase ptg atau mlm dia akan active.. pg ni dia active jgk tp kite xrase sgt.. sbb kite focus keje lain..

sy pun mcm ni. sebelum ni kerap aktif. skrg ni dia gerak wkt tertentu saja. rasa perut sy makin ketat pun ada. baby dah besar n ruang makin rasanya. berat sy sejak awal pregnant sampai skrg ni dekat 26minggu baru naik xsampai 2kg..

Normal. Sy dlu pun ada pattern mcm tu. Bila dh 28w nurse akn ajar cara nk kira gerak bby, cara kejut bby dsb.

3y trước

Dia bkn kuat tido sis, mungkin sis tgh buat kerja & xperasan dia bgerak ☺️ As long as ada pattern, no need to worry. Nti dh smpai masa bby akn aktif smpai kita pn jd semput 😅 Sis cuba minum air sejuk atau mkn, atau klu lps buat kerja tu..rehat & borak dgn bby.

normal..slalu kalau xaktif tu baby tgh tido