Esok dh start admit kt hospital 😢. Nk kena induce. Mcm mana nk suruh cpt bukaan ya?

Induce sebab baby kecik dr minggu. Tadi scan 2.4kg. saya dh 38mnggu

6 Các câu trả lời

its ok sis, sy dah 2x pengalaman induce. sakit dia cpt saja xmcm kita normal pain contraction yg ambik masa hingga 10-12jam atau lebih. sy lebih suka induce banding sakit sendiri tu 😆 yg penting belajar teknik hembus nafas, tarik tu... sgt membantu. bawa Kurma, makan sepanjang tunggu bukaan. teknik bernafasan betul, bantu kurangkan sakit sikit. Jgn byk fkir ok.

5mo trước

so far kalau sy induce ok saja. mungkin lah induce boleh beri efek jantung baby laju, sbb dia kan membuat kita sakit contraction, normal. sbb tu semasa kita nak bsalin biasanya doktor akan cek jantung baby... tkut lemah pun salah satu juga. so far saya ok xda masalah lain. semoga kita sama2 dipermudahkan ya. sy next week pun induce.

Saya bersalin Nov 2023 , induce sbb baby kecik pda 38w .. bersalin dgn berat baby 2.45kg , skrg 4 bulan lebih dah 6.7kg🤭 Saya induce bawah , terbukak 2cm then induce belon, terbukak 1cm , 3cm terus msuk LB .. Alhamdulillah dlm LB amik masa 5 jam je siap beranak , sakit induce tu sama je ngan sakit normal just dia dtg sekali gus n cepat jaa

lepas kena induce dh start rasa sakit tu sis duduk dlm keadaan tertonggeng mmg nurse marah duk mcm ni tapi bukaan cepat tu jelaa tips kalau malas nk exercise bagi cepat bukaan , apapun semoga dipermudahkan

5mo trước

nurse tadi cakap induce belon dulu. lpstu kalau x buka2 cm kena induce drip 😢

saya mnta cezer ja sis. ptg ni inshaAllah cezer. saya tkt mcm anak 1st dulu, induce 3 hari tp jln x bukak. doakn sy dgn baby slmt sihat ya 😘

mcm sy anak 1st & 2nd sy buat squat sambil tgn berpaut kt besi katil. Alhamdulillah berkesan...

Anak Sy 37 weeks 1 hari baby 2.34kg