must fasting or not??

im pregnant 5weeks now.. did i need fasting fullday or just halfday???

20 Các câu trả lời

Saya pregnant 36w dah. Saya puasa halfday je. Pukul 1 tengah hari camtu dah makan sebb kalau saya tak makan, dlm pukul 4 ptg perut dah rasa lapar sangat dah. So saya decide untk puasa halfday je. 😁

Same here 5 weeks. Majority said no need to fast.. better take care of the baby because early stage fetus is so fragile..need more nutrients.. i also always hungry..how to puasa? No need la. Hehe

depends pada sis sendiri. kalau boleh tahan, boleh continue puasa. kalau tak, boleh berbuka je :) sebab kandungan masih awal lagi. risau pada baby jugak kan

saya baru buka puasa. x larat sangat..nak muntah,pitam..suami ckp kalo x larat buka,jgn paksa diri..saya baru 10weeks

5y trước

sy 12 weeks. alhmdulillah cuba puasa hari ni. skrg masih dpt bertahan. xrasa lapar sgt pun. rasa biasa ja. sahur td sy mkn nsi, minum susu dan mkn kurma. air masak pun minum setakat yg bleh. sbb sy xlalu minum air masak.

masih puase.. so far Xde rse nk pitam or over letih.. cuma Perut sakit sgt2 masuk angin.. X taw lg nk teruskan ke x ni

5y trước

hehe..xla..mksud saya sembelit sakit sgt... tpi x rasa lapar lgi la..

kalau tak mampu n worried psl baby boleh berbuka..saya masih berpuasa 25 weeks now preg

.. better not.. tpi depends.. kalau awak mampu brpuasa spnjg hari y not..

5y trước

tula..tp sye try dlu klo smpai time tngah hri x dpt than...sya kna bkak gak posa sbb prot pdih kn.

Sy 23w..masih puasa lagi setakat ni sis.. Alhamdulillah..

.. baik xye dlu fasting sis.. kesian kat baby..

Kalau mmpu brpuasa tiada msalah berpuasa penuh.