Gusi Bengkak

Im 8w pregnant, dah 2 hari gusi bengkak tapi takde bleeding. Is it normal? Should i jumpa dentist?

1 Trả lời

normal sis... sbb badan kita akan kekurangan kalsium.. slh satu kita akn mudah sakit gigi... so kita kna minum susu utk tmbh kalsuim dlm bdn kita..

5y trước

rasanya xperlu jika xade yg mmudaratkann... dlu pnh 1 minggu bengkak gusi.. after that ok... sbb lain org lain alahan sis... since in pregy xdigalakn mkn ubt2 sgt... sis blh try kulum ais kat tempat gusi bengkak tu.. bg kebas utk hilangkn rasa sakit... jika blarutan sis blh jumpa dentis..