Normal ke lewat mcmni??

Ikutkan tarikh period spatutnya 12 week 3day tapi bila scan 11w5d dr cakap normal. Tapi sy tak sedap hati .ada ka momy pnah jd mcmni ?mcm mana nak bg kandungan seiring dgn minggu ? Sy period biasa ja dtg .#pleasehelp #bantusharing

Normal ke lewat mcmni??
38 Các câu trả lời

mcm saya, bila kira tarikh last period sendiri ikutkan 12 minggu. Bila pergi scan doktor tgk baby dh besar dan bila ukur saiz mcmtu adalah 14 minggu. So guna due date yg baru.

Normal je. Sblm ni sy lari seminggu jgk then masuk 16w scan cukup2 date period. Skg sy dh 20w pun still ikut date. Jgn risau ye setakat lari seminggu cmtu xda mslh.

normal sgt² sis...byk je kes mcm ni..setakat beza x lebih 2minggu...nanti akan berubah2...tp sis bleh amalkan susu anmum ke utk tumbesaran baby...

sy lari 7 hari. baby scan 12w patutnya 13w. masa 10w tu cantik ikut date. dr suruh datang balik 2 mimggu nanti. harap2 tak ada apa la

Normal sgtsgt. Nnt bila bby membesar, edd tu mungkin akan berubah lg cepat. Nothing to worry kalau beza tu tak melebihi 2 weeks 🥰

Sy setiap kali pregnant slalu kandungan kurang saiz seminggu dr usia kandungan sebenar.. xde masalah pon jnji baby sihat je

sy lg lh sis jauh beza..ikut kn priod last bln 11..klau ikut kiraan dh 14 week tp dr scan kata bru 10 wek..dr ckp ok normal

Normal kalau lari beberapa hari. Ikut je ckp doctor tu, diaorg lg mahir dlm bab2 ni, tak perlu overthinking.

bru blk dr klinik scann x nampak lg mcm ukur 4 minggu ikut period 6 minggu da..seriiauu aku dibuatnya😄

normal je kk lg sya tak psti dngn last period tp dr. ikutkan saiz baby Alhamdulillah smpi skrng ok je