Kencing manis (GDM)

Hi ibuu. Ada tak yg kene gdm masa mengandung. Bsp tak cantik. Then doktor on ubat sahaja. Boleh share tak pengalaman selepas bersalin macam mana? Betul ke lepas melahirkan baby terus masuk nicu? Berapa hari ye ibu di ward? Baby pula macam mana?

1 Trả lời

Hai, saya tak ada pengalaman lagi lah tp saya GDM tp on insulin dan ubat. Tgh tggu masa utk bersalin sbb ketuban dh leaking (36w) dan skrg di wad. Doktor cuma kata baby akan dipantau di wad lepas bersalin, utk check bsp baby setiap beberapa jam. Kalau okay, kencing berak pun okay, then baby boleh balik sekali dgn saya katanya. Takde pula kata pasal nicu

3y trước

Alhamdulillah. Tahniah sis. Selamat berpantang ye 😊