cara kurangkan kuning newborn

ibu2,tau tak cara nk kurangkan kuning baby?#firstmom #firstbaby #bantusharing

8 Các câu trả lời

cara saya: -bf setiap 1 atau 2 jam** -bagi baby kena cahaya matahari tapi jangan jemur tengah panas. macam letak dekat ruang tamu macam tu asalkan kena cahaya matahari. -elakkan makan makanan seperti halia, kunyit, lada hitam dan makanan berempah -mandikan baby dengan air daun belimbing buluh 2x sehari (pagi pukul 10, petang pukul 6)** **yang ni saya kerap buat. kuning baby turun cepat dari 193 ke 95 dalam masa 3 hari.

beli herba mandian kuning kat kedai cina, satu sachet tu dalam rm 3.50 tak silap. boleh pakai untuk 2 kali rebusan. dalam masa yg sama, bagi mixed feeding. breastmilk & fm juga. insyaallah membantu. saya pun hampir 2 minggu anak sulung jaundiced 🥲 keluar masuk hospital dibuatnya tapj alhamdulillah lepas ikhtiar cara ni langsung sembuhhh

1y trước

saya bagi nestle nan ha pro tu sis :) dia elok untuk kuning anak saya, untuk anak sis taktau la kan sebab sistem baby lain lain 😭

Klu opah saya suruh bagi minum susu kambing yg ori punya tu bagi dlm 1/2sudu kecik aritu anak saya kuning 200lebih bagi susu kambing tu alhamdulilah turun

menyusu kerap 1jam skli.. pastikan bayi kencing berak kerap.. klau awak bf bayi.. jaga pemakanan awak.. jgn mkn bnda yg panas & berempah..

sy amalkan mandi herba ubat sensei. alhamdulillah kuning anak sy drpd 8.4 turun 4.0 dlm masa 4 hari je

ada yg ckp dgn saya jangan tidur dlm gelap. buka lampu. sampai lah kuning turun

sya bg ank mnm susu lactogen..mmg sentiasa turun xda naik2..insyallah...

mandikan baby dgn daun herba cina. in shaa Allah turun.