Breastfeeding

Hi ibu²..sy ada soalan ??‍♀️ seandainya baby directfeed..brpa lamakah utk breast sblh.mksdnya contoh bby tgh nyusu belah kiri.jadi yg kiri tu brpa lama? Baru tukar ke sblh kanan..lepas tu selang 2 jam baru bagi lagi kat baby kan..

1 Trả lời

Hi Puan. Tak ada waktu yang tepat puan. Sebab kita ni dianugerahkan dengan breast yang sentiasa menyediakan susu bila anak perlu. Jadi jika sejam sekali pon puan jangan risau walaupun tak penuh, tapi bila baby menangis insyaAllah mencukupi. Sebab setiap anak lain lain demand susu dia 😊