IBU² SHARE DULU PETUA TURUNKAN KUNING BABY

Hello ibu²..share dulu petua untuk turunkan kuning baby..kesian baby asyik kena cucuk😔

14 Các câu trả lời

Baby sy jaundis tinggi juga, sy ikut satu nasihat ni… jika ibu susu kan baby, ibu elak makan bawang putih, bwg merah, halia, lada hitam @ apa2 jenis lada pun, kunyit, susu kambing… elak dulu… sy cuma mkn ikan bakar (sapu garam jer) + sayur rebus dgn ikan bilis goreng. Alhamdulillah cepat turun bacaan jaundis. Selalu kejutkan baby tdo utk susukan. Alhamdulillah. Dr 280 turun ke 117 utk 2 hari. Cubalah…

Sy amalkan MKN pil susu kambing Cosway...dari anak pertama lagi Smpai anak second ni...anak sulung 4 kali ulang alik KK...ank kedua 6 hari SBB darah O & baby prem... alhamdulillah serasi Ngan Sy & anak ...paling penting kejutkn anak dlm 2 jam sekali supaya minum susu ibu..kalau xckup..bole top up susu formula..BG baby byk buang air besar & air kecil.. insyaaAllah

hi sis saya baru je bersalin 11/2 ,pngalaman saya alami skrg ni bby saya kuning dalam seminggu mmg naik mncanak sampai 248 bacaan dia lepas seminggu tali pusat luruh, and dalam masa yg sama saya amalkan susu lazz kambing and mandikan anak kucai setiap hari bacaan kuning makin drop alhmdulillah yang penting ibu kene kerapkan bagi susu ke bby kejutkan bby

mndi air daun belimbing buluh sis..pstu bilas dgn air cap badak..ank sy bru ja lepas abes kuning,bru blik dri nicu nk kna refer kmbali,sy bkeras xnk bawak,sign note resiko tangung sdri lgi,alhamdulillah,xda bg mkn ubt klinik swasta ke apaa,ikhtiar air daun tu jeer..dri 210-188-123-85

4mo trước

alamak tinggi jg sis.. syukur la makin turun kuning nya..semoga bany makin sihat ya sis

saya bagi mandi air herba cina .. alhamdulillah dh off kuning . sulam susu fm jugak . setiap sejam saya akn bgi dia minum . paksa dia minum , saya sumbat guna botol susu senang sikit dia mnum . kalau nipple ni susah sikit sbb dia taknak bangun😂

Just kerapkan bg susu. My baby jaundice dia turun dlm ms seminggu even xdpt breastfeed, guna susu formula je. N sy xpg kk utk cucuk hari2, flw up dkt private hosp tmpt bersalin, doc akn monitor guna special tools tanpa perlu cucuk jarum

Cara paling berkesan sy pernah cuba is kerap susukan baby..sy bg 2 jam skali..mula2 susu badan sy blm ada, sy terpaksa bg susu karihome tu..kuning turun mendadak ye terus dapat discharge wad

paling berkesan adalah kerap menyusukan baby. the best is susu ibu. tapi kalau susu ibu xcukop, boleh top up dgn susu formula. nnt kuning dah turun, boleh je stop bg susu formula.

4mo trước

saya cmpr jg bg susu sis sbb susu bdn tak byk..

haii. haritu bby kuning. cara saya, kerap susukan baby, kerap sapu ubat pusat bby, and saya kerap bangunkan baby. 4 kali check da discharge dari kuning.

sis try mandikan baby dgn air cap badak,sy try masa baby bru hari ke4..besok nya check turun dari 173 ke 62 dan sy fully breastfeeding baby