Sangkut Air Gula

Ibu2 yg kena minum air gula, lepas tu sangkut pulak. Ibu2 buat apa ya? Boleh ke kadar gula tu turun? Share pngalaman, please. Semalam minum, tersangkut pulak gula tinggi. X sangka pulak ?

4 Các câu trả lời

Once dah ade gdm, Gdm tu akan ada sepanjang pregnant. Saya terkena masa 2nd time minum air gula. Masa tu 28 weeks. Doctor suruh sy jaga makan jgn smpai lapar. 2x check bsp mesti sangkut waktu kol 8pg. Then saya decide minum minyak kelapa dara (sy tak jual) alhamdulilah maintain 4.8 ke bawah. Sehari sebelum na test bsp tu, kawal lah pemakanan kita. Kalau time buat bsp tu dia suruh puasa, puasa betol². Nnt bacaan cantik

Sy sangkut tp tinggi yg puasa tu, tp dah di cop ada gdm kat buku. So kena maintain buat bsp every 2weeks. Boleh normalkan balik. Kena ikut diet seimbang. Kurangkan nasi,roti,gandum dan gula, dan makan buah2 yg sesuai.. InshaAllah gula akan normal

Saya pun ada kencing manis semenjak mengandung Tetapi dokter suruh saya gulangkan gula dan nasi Banyakkan makan buah dan sayur

Paling mudah nak normal.. Sy beli beras tak de kanji.. Lupa beras nama apa.. Tp rm35..