Bengkak kaki

Ibu2 yg due bln 12 ni ada yg dh start bengkak kaki ke? Start brp week ibu2 bngkak kaki? Sy skrg 34w baru start bengkak tp x teruk lg. Bengkak ni tanda2 akan mlahirkan awal ke apa ye? First mom jd xtau sgt. #ingintahu

15 Các câu trả lời

sy pun 1st mom jga due 5/12 ni, start bengkak kaki 35w. misi d kk bgtau tu tanda nak bersalin. mentua pla bgtau klu bengkak surut nak bsalin la tu, tp kakak² sy semua bila bengkak kaki tu tanda hampir nak bsalin🤭 rasanya tu ikut bdn sndri kot. apa pun semoga d permudahkn utk semua ibu yg bakal bsalin🙏

2y trước

due kita SMA ☺️☺️harap dipermudahkan segala urusan kita bersalin nanti ... Amin

sya pun first mom , skrg bru msuk 36 weeks tpi x da tnda2 bengkak kaki pun. x thu knapa . tpi skrg mlam2 slalu terasa baby tekan2 area ari-ari klau tgh nk tido , ngilu rsanya . scan aritu kat klinik dr ckp kpala baby dh kat bwah . due date 13/12.

kalau pengalaman saya first baby 2019 dlu kaki yg kembang mula surut tu tanda nak bersalin. Takpasti la sama dgn ibu2 yg lain. lain badan lain pembawaan. Semoga proses bersalin kita semua dipermudahkan pulak. Sy due 23/12 utk scond bby 🥰

2y trước

saya pon due 23/12 ny jgak..first baby..kaki pon dh start bngkak dhh..

Saya masa 30week bengkak jugak kaki, tpi sekrng dah 34week kaki dah x bengkak, ikut apa yg my mom ckp, setiap kali tidur, lapik bantal bawah kaki, biarkan kaki kedudukan tinggi , so saya buat camtu, kaki saya dah x bengkak😁

sy 36week3day xda bengkak kaki cuma cpt lenguh kaki n tangan je...masa anak first xda bengkak xda lenguh tau2 bersalin masa 35week... ats baby rasanya sis n jangka masa bersalin xtergntung ats to semua pun

sy baru nak masuk 35w.. kdang ad juga bengkak kalau berdiri lama. pastu nnti dia oke balik. waktu tido sy mmg letak kaki atas bantal bg tinggi. due date 20.12 ni..

2y trước

Sma due date kta.. Hrpnya baby kluar awal bln 12 sbb dh xsbr nk jmpa.

Bengkak kaki nie bukan sbb nak bersalin tp sebab perut makin membesar jadi kaki nie menanggung beban... Sya dlu 30w dh bengkak maklumlh berat baby 4.45kg

saya pun first mom juga,saya due 11/12 nnti sekarang masuk 36w tapi alhamdulillah takde bengkak kaki cuma malam2 krem kaki je

2y trước

Uweeee sama due date … sama la x de bengkak cuma kat ari2 dh terasa sakit

Saya pun kaki dah bengkak start dari 5bulan lagi..sekarang lagi teruk bengkaknya smpai cekang kaki2..due bulan 12..

Saya 36weeks for now kaki ok takda bengkak apa2. Cuma makin letih nak berjalan sangat je😅