Bersama suami

Ibu2 yg dah bersalin normal..Saya nk tnya normalkah rasa sengal2 di tempat jahit semasa hendak bersama suami..Saya kena gunting semasa bersalin..Saya dh 60hari lebih..luka jahit dah sembuh elok dah.. Baru2 nk try bersama..agak2 akan terbuka balik x jahitan..risau jgk.. Lepas tu normal ka vagina terasa mcm keluar angin bila bergerak ke berjalan ke..itu org panggil kentut vagina ke mcm mna..ke sbb tak tertutup rapat lgi #firstmom #bantusharing

4 Các câu trả lời

sya dah 60 hri lebih. masa bersama, bahagian dalam. kat jahitan sikit lagi. kana perlahan dan vagina pun kering tambah lah sakit,dan sempit dgt bertambah sakit. bila pegang tekan kuat bahagian luar dh pulih ok dh jahitan.masa bersama sakit, bahagian dlm. kt jahitan. tpi perlahan lah. Insyaallah jahitan tak terbuka

Kan, teringin jugak nak tahu. Rasa sempit sgt. Tertanya mungkin ke sebab terlalu lama x bersama atau jahitan tu tinggi sgt. Takut je kalau terbuka balik jahitan msa bersama😓

Saya dh 90hari ni pon masih Rasa ngilu2 bila bersama... sama jgk Rasa takut2 jahitan terbuka... mmg Kering kena pakai lubricant

Kena pakai lubricant utk support..lps beranak biasanya bawah tu kering sikit..