Berat baby

Ibu2 tumpang tnya. Ibu2 yg pregnant week 26 ni thu x berat anak dlm perut korg skrg berapa gram dh. Ada scan ke baru2 ni. Sbb nk compare dgn baby sndri dlm perut ni. Risau sbb doktor ckp cm kurang pertumbuhan

3 Các câu trả lời

xperlu nk compare. setiap anak lain2. nnti jadi risau. as long as doctor kata ok, xperlu risau. dgn ank2 yg lain pon jgn compare. mcm kite jugak. ade yg kurus, ade yg comel2. ade yg overweight. ade yg underweight. bila bersalin pon bby berat lain2. ade yg 2.5kg ade yg 3kg. jadi setiap bby x sama. kalau ade mslh doctor akn bgitau.

Ye btl x plu compare, tp risau gak sbnrnya, klau ikutkan normal 25weeks++ berat baby anggaran 600g kan, tp baby sy dh 800g+..hjg bln ni kene mnum air gula tuk 2nd time sbb previous history ada gdm, hrp2 x sgkut lah.

2y trước

Mgkn normal kot, harap2 x sgkut gdm.. Siksa nak buat bsp.

x perlu compare sis seriap baby tahap pertumbuhan dia berbeza² walaupun kecil