Ubat

Hi ibu2. Takpe ke kalau tak makan ubat yg kk bg? Obimin n iron tablet. Tak boleh telan ? iron tablet tu bau pun nak muntah. Ada ubat lain ke selain ubat2 tu

43 Các câu trả lời

klau mkn trlbh dos sprti yg ditetapkn mcm mne ye..sptot nye skli seari je tp trsilah mkn 2 kli

Jumpa nurse, bgtw nk tukar ubat lain.. Ataupun cuba telan dgn air oren utk kurgkn bau ubat tu

klau alahan better bli ubt dkat frmasi..sy bli di frmasi je sb ubat yg kk bg sy xbolh mkn ..

Ambil iberet folic sis...mkn sebiji je...dh cover dh folic asid...zink...b complex....

Saya ambil zincofer, lepas makan ubat trus tido. Tak juga terasa loya tu 😁

bhaya xmkn ubt dri Doc...Doc or nurse xkn bg ubt suka2...iron tu yg pnting

Sama la..saya nk muntah...skrg saya mkn obimin je..bb ubt ni smua dh ade..

ckp kt doc yg sis x boleh nk mkn iron tablet, doc akan bagi ubat lain.

Beli kat luar kak hrga stiap farmasi berlainan.. Ada 20lbih dan 30lbih

makan obimin pun dah okay. untuk elak muntah makan bersama air oren.