Nifas atau period

Hi ibu2 semua, saya nak tnya berkenaan dgn nifas. Darah nifas saya kering betul2 pada hari ke 60. Tiba2 pada hari ke 70 keluar darah warna merah coklat gitu dan ada lendir kekuningan spt waktu dlm tempoh nifas. Saya fikir maybe darah period tapi semasa kencing takda pun keluar darah spt period sblm2 ni. Darah merah coklat pun keluar sikit je. Jdi saya nak tnya ada tak ibu2 dalam ni pernah/alami kes macam saya skrg ni? Normal ke keadaan mcm ni? Atau perlu jumpa doktor? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

3 Các câu trả lời

Kalau ikut islam, selepas 60 hari bukan nifas dah. Boleh jadi period. Tapi kalau puan fully bf, mungkin hormon kacau & period jadi tak betul sangat.

Mcmana keadaan sis skrg sbb sy pun sama

sis ade ambik perancang x?

2y trước

Xde. Xde makan jamu or pape pun semasa dlm pantang/ lepas pantang