Perancang depo

Hi ibu² sekalian, nak tanya sikit. Saya haritu ambik perancang depo sbb bersalin czer. Masa cucuk depo tu tngah period kan. Then period dlam seminggu cmtu lah. Lpastu period stop dlm 4 hari then after 4 hari dtg balik period smpai sekarang ni (lebih dari 1 minggu). So nak tanya pendapat ibu² sekalian, adakah depo tu tak sesuai dgn saya ke mcm mana ya? Perlukah saya tukar ke pil? Sbb kalau nak tukar ke pil risau jugak lupa nak makan 🥴 #advicepls

1 Trả lời

boleh jadi tak sesuai dengan tubuh kalau berlarutan snpai berbulan bulan. bg sy makan pil tu mudah je kalau tak nak lupa , just set alarm kt tlefon wktu nk mkn ubt. tp belum tentu pendarahan tu akan brhenti kalau sis tukar kepada perancang pil. sbb pgalaman anak sdare sy die ikut ckp nurse kk. nurse kk bg ubt bhnti pndarahan pon ,masih belum brhenti. tukar kepada pil pon darah tak berhenti. pngalaman sy sndiri , darah tak berhenti akibat depo sy pergi ke klinik swasta untuk ambik ubat hentikan darah. alhamdulillah seminggu mkn ubt tu darah berhenti dh. sy suggest cara ni kepda anak buah sy, tp tu la die ckp mahal 😂 kalau sy rela mahal la drpda darah keluar brterusan mcm tu 😅 sis boleh tnye pndapat nurse kk dlu untuk situasi sis.