Makanan travel baby

Ibu2 sediakan makanan baby yg no salt no sugar ni mcm mana ye kalau travel ke tempat jauh 2 hari 1 malam? Travel dlm masa 3/4jam. Mmg kena bawak makan ready to eat yg di pasaran ke mcm mana? Kalau nak prepare sendiri makanan, mcm mana cara simpan dlm tempoh travel dan masa kat hotel. Kot2 duduk hotel murah2 yg takde peti ais ke. Mohon penjelasan. Baby 9 bulan

1 Trả lời

sy baru ni duduk hotel biasa 2 hari..mmg terpaksa beli ready to eat.nak x nak kena jgk..sbb urgent n last minute.sy pun masih xbg salt n sugar kt bb.tp sy bekalkan biskut.. yogurt n buah utk bb..peti ada y kecik tu.tp klu nk masak bawak travel jauh2 takut mknn rosak..biasa suhu kt luar 2 jam je kan

1mo trước

haah tu laa, kalau masak dari rumah tahan 2/3 jam je kat luar. tu pening fikir pasal makanan baby ni, nak2 pulak dia tengah reject makanan, lagi pening kalau travel jauh2 ni.