Buka buku pink

Hi ibu², saya tadi dah scan dgn sonographer. Dah dapat heartbeat, yolk sac dan janin. Esok dah tepat 7w. Boleh dah ke buka buku pink? #firstmom #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Boleh je.. Ikut KK. Sebab tak semua KK terima kalau nak bukak buku awal. Biasanya, 3 bulan baru boleh bukak buku. Sy sebelum ni 4 minggu dah pergi KK bukak buku pink sebb KK sy memg support early booking for early pregnancy. Skrg dh preggy 5 months. Kata nurse KK tempt sy, bagus bukak buku awal, senang nak pantau kesihatan ibu dan bayi. Kalau jadi apa² pun. Buku pink dah ada. Kena call dulu KK tempat sis. Atau boleh walk in tanya Area sis terima tak.

2y trước

Baik tq sis. Saya cuba untuk call isnin ni

Saya haritu 8w scan lepas tu pergi KK, bawa gambar scan. Nurse kata nanti dia call utk buka buku pink. Genap 12w nurse panggil datang KK untuk buka buku .

2y trước

Baik saya cuba untuk tembusi call isnin ni.

bestnya dh dpt heartbeat n janin,sy pun esok masuk 7w ,26/5 sy sakit perut sikit,pstu pegi klinik doc scan ckp xde kantung lg😢😭 nk nangis rasa😔

2y trước

Tak nampak kantung ke, tak ada kantung, baik sis ke hospital, kdg kandungan luar rahim boleh jadi jugak, sbb tak nmpak kantung.

kena call klinik secepat mungkin & buat appointment dulu. nnti klinik akan bagi tarikh appointment😊

2y trước

Baik awak

sebelum 12w boleh bukak dh and rasa kena buat appointment dulu, xboleh pakai serbu

2y trước

Itulah saya nak buat temujanji dekat quemed tu tak ada untuk kk yang dekat dengan saya. Kena call tapi call tak berjawab 😅😅

sy buka buku pink masa 1st pregnancy 5w & 2nd pregnancy 7w

lgi awl lgi bgus .

9 minggu baru buka buku

2y trước

Baik baik lagi 2w. Saya cuba tembusi call dulu. Sebab appointment online tak dibuka untuk buka buku pink pula