Contraction palsu atau sebenar?

Ibu2, saya nak tanya. Macam mana nk kenalpasti contraction sebenar atau palsu ya? Saya skrg 36 weeks, hari ni start sakit pinggang & sakit bhgian depan mcm senggugut tu. Berpeluh jgk klu selang seli datang rasa sakit tu. Dri segi tempoh masa, ada juga yg smpai 60 saat, tp selalunya 20, 30 saat mcm tu. Bahagian pinggang pula sntiasa sakit... First mom ni xtahu laa, perlu g hospital ke x sbb esok dh appointment klinik #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Kalau sy rs contraction betul mcm ni cuma kalau nk confirmkan, dia akan makin rapat gap masa n makin sakit. Better ke hospital kalau mcm tu