Buang air besar

Ibu² saya nak tanya klu bdk 1tahun dan masih nyusu badan dan dia buang air besar cuma seminggu sekli normal ke? #pleasehelp

1 Trả lời

texture najis okay ke?

1y trước

tak sure it's normal atau tak. but supposedly bila dah mula solid, kena membuang mungkin atleast dalam 1-3hari. anak saya paling lama max 3hari. mungkin ibu boleh beri buah-buahan yg melawaskan. boleh juga urut perut tapak kaki betis anak, cycling exercise. takut nanti anak dah terbiasa kot dia tahan berak ke.