Bulan puasa

Hi ibu2.. saya dah 15 weeks.. bulan puasa nak dekat dah.. minggu lepas sy baru lepas masuk kecemasan 2 hari berturut masuk air sbb badan kurg air.. takot jugak masa puasa nnti jadi lagi.. ada tips ke utk ibu mengandung masa bulan puasa?

2 Các câu trả lời

First trimester tak digalakkan berpuasa. Sebab awak belum boleh rasa baby kick, jadi awak pon tak tau whether your baby is doing fine or not dalam perut tu. Kalau dah rasa baby kick tu boleh lah try, sebab dah boleh monitor kalau baby kurang gerak / tak gerak. My suggestion is do not take risk👍🏻 Tapi if u sayang nak tinggal puasa, consult lah dengan doctor

3y trước

okay terima kasih

better consult with your doc. badan setiap orang lain2. bukan nak menakutkan tp sy gugur anak first sebab sy puasa. walaupun rasa badan kuat tp anak kt dalam tak tau macam mana. so seeloknya dengarlah ckp doc

3y trước

terima kasih