Zincofer makan dgn delima

Hi ibu2, saya baru 9week. Pergi kk dapat ubat zincofer.nurse kata kalau takboleh telan dgn air biasa. Air jus pun okay, saya minum ubat tu dgn air delima sejuk. Agak2 boleh ke ya. #ingintahu #firstmom #firstbaby

10 Các câu trả lời

Boleh je. Sy pun makan zincofer dgn pati delima tu. Hb cantik sepanjang pregnant. Tp sy tk buat jus, sy terus makan satu sudu pati delima tu. Sy ambk zincofer 1biji mlm. Sbb sy tk blh mkn siang, nnti rasa pening, mual and muntah. Sy ambk mlm sblm tidur.

saya dr hb 10.6 .. saya amalkan pati delima buat air harian saya minum ... sblum tido makan ubat zincofer dgn sunquick kosong xde gula alhamdulillah 12.3 hb sye

delima buah blend sdri ok je, yg pati delima dlm botol takyah kot gula tinggi. tengok dia punya nutrition facts tu baca

Nurse kk tempat saya suggest makan dengan air limau kasturi dlm 5 biji hb saya tak pernah lower then 12

boleh. elok pun sebab delima kaya dengan vitamin C, akan bantu penyerapan iron dalam zincofer tu

pastikan jus delima yg awak minum xde gula tambahan. sebab delima tu sendiri dh ada gula😊

Nurse sy pulak sruh minum dgn air sunquick hihi

Boleh, selagi bukan susu, kafein. Boleh je

Saya minum dgn sunquick.. nurse kk suggest

Boleh