Hi mommies

Ibu2 nak tnya laa kalau baby 2x berak najis warna kuning terang tu normal ke tak ya? Ncm mana nak tahu baby cirit birit ya

1 Trả lời

2kali tu macam normal lagi. Haritu anak saya 4 kali berak sehari. pergi jumpa doktor, doktor check perut dia apa semua. tengok dia aktif ke tak. then doktor cakap ,normal je sebab baby fasa nak membesar, hisap tangan semua still ada bakteria. atau ada introduce puting botol susu baru, atau apa apa yang baru dekat anak. Tak normal kalau anak dah lemah, taknak menyusu, berak lebih 6kali sehari. Tapi doktor tu bagus, dia bagi surat standby incase anak saya lemah, boleh terus pergi emegercy kat hospital.

2y trước

Tukar susu pun mungkin jugak. Hihi youre welcome.