38week n batuk

Hi ibu2. Nak tanya saya 38weeks n dah 3 hari demam. Dah pergi kk dapat ubat pcm dan tab loratadine utk selsema shj. Ubat batuk dia takde bagi. Ni masuk hari kedua kena batuk2 sampaikan rasa sakit di perut. Ada effect ke kepada bayi dalam kandungan? Sebab saya batuk jenis tidak berkahak dan susah nak lepas. Seksa sgt rasa. Kesiankan bby dlm perut🥹 #firstbaby

1 Trả lời

Hi mommy. Saya pernah kena batuk semasa hamil. Memang seksa. Pengalaman saya batuk masa tu hilang masa dah bersalin. Makan ubat batuk yang utk ibu mengandung doc bagi pun tak jalan. Doc pernah cakap sebab ruang pernafasan kena tolak sebab baby makin besar. Ruang tu makin sempit

2y trước

Sama² . Saya memang willingly nak share. Hehe. Aamiin. Doakan saya juga dipermudah urusan apa pun ✌🏻