Contraction palsu @ betul.

Hi ibu2. Mcm mana kita nak bezakan contraction palsu atau betul? Sy baru discharge dari hospital. Raya ke 3 masuk sbb perut mengeras2 je. Tapi bacaan ctg normal. Bila doc pgg perut, terus dia suruh admit. Sbb dia kata tu contraction. Sy just rasa mengeras2 di perut. Takde bleeding@sakit pinggang.

1 Trả lời

Klo contarction palsu dye xkire masa xteratur...contraction sbnr lebih teratur n makin kerap dan rapat , sakit nye pon bermula dari pinggang bawak ke depan ,lepastu ade smpai tahap mcm nk terberak tpi xboleh ..klo ade rase nk berak tu,better jgn teran ye..takut dah smpai waktu kang terberanak dlm toilet pulak..

4y trước

Terima kasih puan. 😊