Zincofer. Nak pitam

Ibu2 kat sini sapa makan zincofer. Ade x rasa macam nak pitam lepas telan zincofer. Dulu saya makan zincofer x rasa mcm ni . Pregnant yg ke2 ni rase mcm nak pitam lepas telan sebutir #pregnancy #bantusharing

24 Các câu trả lời

Saya first time makan waktu 2 jam sebelum makan, belum sampai setengah jam muntah habis. Pastu saya makan sebelum tidur. Rasa tak selesa je terus cepat2 tidur. Alhamdulillah so far berkesan 😁

Saya awal dulu makan zincofer. Lps tu bg tau dkt nurse & dktr mkan je nk pitam dan rasa mual muntah. Diorg syorkan makan moltofer beli kt farmasi. Alhamdullilah okay. Tade rasa mual & pitam..

sy mkn dr early preg smpai skrg dh 38w so far xd mslh lg..bkn ckp pitam,loya pn xd...sy mkn sblum tdo...zincofer sesuai dgn sy...klo sis rasa xok...sis boleh bgtau doc mntak tukar ubat lain

2y trước

ok tq

sama nurse bagi ubat tu,,, dia suruh makan 2 jam sebelum makan, tapi xsmpai 2 jam pon saya makan juga sebab ubat tu buat saya mual, pening dan buat saya nak makan segera.

sy mkn zincofer dr kk .. trimester 1 2 okay ..masuk trimester 3 ni ..bila telan asyik rasa nk muntah je .. tp tetap telan jugk ..tahan jugk rasa nk muntah tu 😪

same la, msa first day mkn. pagi tu sblm g keje. tgh drive plak rsa nk ptam. nsib dpt thn.smpai opis trus pening.muntah. dah tu xmkn dh. fobia

saya telan sblom tido....telan dgn air sunquick....so far okey je....prnah telan awal pagi tu...beberapa jam,muntah balik sbb sendawa rasa besi karat

2y trước

ok baik tq

same la sy xbole mkn zincofer..Sy bgi blk dekat kk sbb xboleh mkn so Sy mkn maltofer bli kt farmasi yg tablet punye senang nk mkn😙

blh tukar ubat sis bgtau ja dr,sy penah juga ank slung dlu dr bg ubat tue...msuk 4bulan xblh mkn dh jd pening musing dan muntah..

2y trước

ok tq

saya xboleh go dgn zincofer. makan sebelum tido xjalan.. dah terlena Pon boleh bangun sebab nak muntah 😂