Darah nifas

Ibu2 kat sini ada tak darah nifas lebih dari 60 hari? Sy dari lepas beranak smpai la nk msuk 70 hari dh, darah belum kering. Setiap hari ad keluar wrna kuning2 koko mcm tu. Ada tak ye?

2 Các câu trả lời

Darah nifas setakat 60 hari je. Kalau tiada naqa' (terhenti) walaupun sekejap dah kira darah lain. Kena rujuk pada yg ahli. Sy tak ingat samada haid atau istihadoh.

tu bukan nifas dh sis. tu kira period. ikut length period sblm mengandung. kalau lebih dri tu kira 14hari plg max period, kalau dh msuk hari ke 15 kira istihadah.

1y trước

baik. maaf khilaf sy😊