Cecair putih dan sakit miss v

Hi ibu2. Harini saya dah masuk 36w2d. Actually dalam seminggu dua ni mmg kerap dah braxton hick tu. Setiap sejam mesti berkali2. Cumanya harini tiba2 sedar underwear basah. Macam cair sikit likat sikit mcm tu. Tak banyak sampai meleleh. Just nak confirm bukan air ketuban kan? Even air ketuban leaking dia takkan sikti2 mcm tu kan? Then bila jalan tu, miss v rasa sakit mcm terkoyak2 je. Kalau mcm ni kira tanda2 nak bersalin ke? Sakit pinggang senggugut mcm tu semua boleh tahan lagi. #firstmom #firstbaby

5 Các câu trả lời

boleh saya tnye...kalau dari semalam smpai hari ni perut rase keras je normal ke...keras+aktif...baru je gi kencing tak smpai brpe jam terus gi balik tandas...

2y trước

Kalau cukup 10x gerakan, then mengeras tu kejap2 je then hilang, takda apa2. Kalau mengeras makin lama makin sakit dan makin lama, tiap 10 minit ke 5 minit tu, boleh la p PAC check. Mcm kes sy kerap mengeras juga dgn sakit2 tp takda pape lps p PAC. Bukaan pun takda lagi. Tunggu tanda yg obvious baru p check.

leaking kot..sbb mcm saya ketuban pecah kuar mengalir..cuba bau..kalau berbau mungkin keputihan..ketuban leaking dia kuar sikit²

antara tanda2 bersalin dah Tu sis

pergi hospital sis

.