Trimester Paling Mencabar?

Ibu2, first trimester lagi mencabar ke third trimester?

43 Các câu trả lời

1 & 3 🙄😋🙄🙄😂😂😂😂 Satu alahan teruk.. Tiga ni saratnye keadaan kdang nk tido pun susah xleh tido sbb baby duk joget dlm perut .. cpt mengah n if baby mengeras... Ayoyo tgh tdo pun leh tejaga

3rd trimester for me yg takda alahan... Part solat sja and kdg2 part2 kencing... Perlu tggu lama sikit bru ble kencing wlaupun dah hujung2... Taktau knpa 😅 Dah beranak dahhh 5bulan yg lalu 🤭

3rd sbb perut dah makin besar & berat bdn pun naik. Xleh jln laju2.. Hehehe.. Alhamdulilah 1st trimester sy xde alahan lgsg.. 3rd ni rse mencabar.. Now sy pregnant 1st baby, 36weeks..

First rasanya. Sebab mual, muntah, makan tak lalu, perut berangin semua lah. Dan selalu rasa risau baby okay ke tak. Sebb awal2 ni risiko keguguran tu tinggi. Klu dah besar tkpe dah.

Dua2 pun mencabar... 1trimester mncabar sbb alahan..muntah2..sakit kpala xda selera mkn..3rd trmester mncabar sbb pinggang sakit..kerap cramp..kerap p tandas..tidur pun xselesa.. :-)

1st trimester ok lg sbb masih aktif dan lincah. Tp msuk second trimester badan cepat letih dan lesu ,asyik nak baring je kalo blh . Tk tahu lah nnt third trimester mcm mna lak..

1st. Sebab saya hyperemesis gravidum. Terseksa sangt x bole mkn minum. Muntah smpai ulu hati sakit meronta2 setiap kali muntah. Cuti dua bulan masa 1st trimester.

First smpi la bersalin mmg mencabar. Lain lagi nak berpantang nnt.. mindset kena positive.. once kamu dah fikir negative confirm negative x ke sudah

utk kali yg ketiga mengandung ni adalah 1st trimester, sb kali ni sy kerap mabuk dan pening kepala. masa anak 1st dan 2nd, sy sgt ok. ☺️

first trimester-sakit gastrik teruk btl smpai muntah angin,mual dan kuat makan second- sakit pinggang,kuat makan third-tak rasa lagi😂